Dacă vă număraţi printre cei care adoră cafeaua rece, cu siguranţă această reţetă de frappe va fi pe gustul vostru în aceste zile caniculare! În loc să cheltuiţi o mică avere pe un frappe la terasă, ce-aţi spune să vi-l faceţi acasă, oricând vă este poftă?
Vă oferim în cele ce urmează o reţetă simplă, dar delicioasă, de frappe cu ness, lapte, frişcă şi topping de caramel.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă, o jumătate de minut, nessul cu zahărul şi apa într-un shaker sau într-un borcan cu capacul pus, până compoziţia devine o spumă.
Se adaugă într-un pahar înalt cuburile de gheaţă, lapte cât să le acopere, apoi spuma cu ness. Se amestecă bine, apoi se adaugă frişcă (după gust) şi siropul de caramel.
Opţional, se poate presăra puţină scorţişoară sau ciocolată rasă peste frişcă. Se înfige un pai în pahar şi se savurează băutura cu gândul la un concediu de vară binemeritat!