Friganele cu ciocolată și banane: un mic dejun decadent gata în doar 15 minute

  • Publicat:
Friganele cu ciocolată și banane: un mic dejun decadent gata în doar 15 minute

Aceasta rețetă de friganele cu ciocolată și banane poate fi un uimitor mic dejun sau chiar un desert irezistibil, alături de puțină înghețată. Oricum, este extrem de ușor de preparat, așa că ce mai aștepți? 

Ingrediente friganele cu ciocolată și banane

  • 2 banane
  • 2 ouă mari 
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de scorțișoară măcinată
  • 2 felii de pâine albă
  • o bucățică mică de unt nesărat sau ulei de măsline
  • 40 g ciocolată neagră (minimum 70% conținut de cacao)
  • 2 lingurițe zahăr pudră 

Mod de preparare

Curăță și taie bananele și pune-le deoparte. Sparge ouăle într-un castron mai larg, adaugă vanilia și scorțișoara, apoi amestecă-le cu o furculiță.

Înmoaie feliile de pâine în amestecul de ou pentru câteva minute, întorcându-le pe fiecare parte.

Pune tigaia pe foc, adaugă untul (sau o linguriță de ulei). Odată ce s-a încins, așază cu grijă o felie înmuiată în ou în tigaie și adaugă ciocolata ruptă bucăți. Așază felia rămasă deasupra și presează-le împreună.

Adaugă felii de banane în tigaie și gătește-le, fără să le miști, timp de 2 minute, până devin ușor aurii.

Folosește o spatulă pentru a întoarce cu grijă feliile de pâine și banane și gătește-le încă 2 minute, până devin ușor aurii pe ambele părți.

Presară ușor zahăr pudră deasupra sandvișului și întoarce-l din nou pentru câteva secunde pentru a se carameliza. Scoate-le pe o farfurie și mai presară puțin zahăr pudră. Adaugă peste el bananele gătite. 

Sursă foto: Shutterstock 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult