Frișca din lapte de cocos este o alternativă grozavă fără lactoză, vegană și foarte ușor de preparat. Are o textură la fel de pufoasă și este delicioasă.
O poți folosi pentru a decora torturi, prăjituri, tarte care se țin la frigider sau pentru un frappe de matcha energizant ori un frappuccino răcoritor de vară.
Pentru a se întări așa cum trebuie, îți recomandăm să ții frișca din lapte de cocos la frigider minimum 4 ore sau peste noapte. Un alt sfat util este să folosești lapte de cocos de calitate, ținut în prealabil la rece. Și vasul în care bați frișca trebuie să fie rece, deci ține-l la frigider în prealabil măcar 10 minute.
Pentru a evita să fie apoasă, frișca trebuie îndulcită cu stevia pudră. Desigur, poți folosi zahăr pudră dacă îți permite silueta și starea de sănătate. Sau poți adăuga sirop de arțar.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Scoate laptele de cocos (doar partea solidă, nu și lichidul) din conservă cu ajutorul unei linguri, într-un vas mare de sticlă abia scos de la frigider.
Mixează laptele de cocos timp de 1 minut, apoi adaugă stevia pudră și extractul de vanilie (opțional). Continuă să mixezi încă 1 minut sau până când frișca are textură fermă. Evită să mixezi prea mult, pentru că există riscul ca frișca să se taie. Gustă și mai adaugă îndulcitor, dacă simți nevoia.
Pune vasul cu frișcă la frigider, acoperit cu folie alimentară. Scoate frișca din lapte de cocos de la frigider după minimum 4 ore. Decorează deserturile preferate și nu uita că acestea trebuie ținute la frigider ca să nu se înmoaie frișca de pe ele.
Vezi mai jos și rețeta video:
Sursă rețetă: minimalistbaker.com