Frittata cu cartofi, broccoli și ardei: dacă vrei să faci senzație în diminețile leneșe de weekend, alege această variantă sățioasă, ușor de preparat și incredibil de savuroasă.
Preîncălzește cuptorul la 200ºC.
Toarnă 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă de 28 cm, care poate fi pusă în cuptor, pe foc mediu-mare.
Spală cartofii și taie-i în cuburi de 1 cm, adăugându-i în tigaie pe măsură ce îi tai.
Taie și adaugă ceapa verde. Taie partea tare de la broccoli, toacă mărunt restul tulpinii și adaugă-l în tigaie. Scoate semințele, taie mărunt și adaugă ardeiul roșu.
Asezonează cu un praf de sare de mare și piper negru, adaugă 1 linguriță de boia afumată, apoi gătește timp de 15 minute, sau până devin aurii, amestecând ocazional. Taie căpățâna de broccoli în buchețele de dimensiuni potrivite și adaugă-le în tigaie în ultimele 5 minute.
Sparge 8 ouă mari într-un bol și bate-le împreună, rade peste ele 30 g de brânză Cheddar și asezonează cu sare și piper. Amestecă bine.
Toacă grosier jumătate din creson, spanac și rucola și amestecă în tigaie, apoi toarnă ouăle bătute, amestecând pentru a acoperi baza tigăii.
Rade restul de 10 g de Cheddar deasupra și gătește timp de 2 minute, apoi coace timp de 10 minute, sau până devine aurie și se întărește.
Scoate frittata pe un platou de servire și taie-o în felii. Amestecă restul de creson, spanac și rucola cu 1 lingură de ulei de măsline extra virgin și servește alături.
Sursă foto: Shutterstock
CITEȘTE ȘI: Frittata cu dovlecei și mentă