Frunzele de ridichi sunt deseori aruncate la coșul de gunoi, fără să ne dăm seama că le putem consuma în diverse preparate. Acestea sunt comestibile și au multe vitamine și minerale, precum vitamine A, C, K, calciu și fier.
Le poți consuma în salate de primăvară, dar astăzi îți propunem o rețetă de supă cremă din frunze de ridichi și cartofi, de origine franțuzească. Alege ridichi cu frunze de culoare verde aprins, cât mai proaspete, ideal de origine bio.
Viu colorată, hrănitoare, ușor picantă și cu puține calorii – trebuie neapărat să încerci această rețetă!
Înainte să trecem la rețeta de supă din frunze de ridichi, aflăm care sunt beneficiile acestora, nu puține la număr.
În primul rând, frunzele sunt bogate în fibre cu rol foarte important pentru digestie. Așadar, dacă ai probleme cu constipația, fă-ți un obicei din a ronțăi și câteva frunze de ridichi.
Dacă ești la dietă, mizează pe frunze de ridichi în salate. Acestea au foarte puține calorii și, foarte important, ajută la reducerea inflamațiilor din corp.
Cât despre antioxidanți, „faimoși” pentru rolul lor protector împotriva oxidării celulare – principalul factor declanșator ar multor boli -, aceștia se regăsesc din belșug în frunzele de ridichi.
Nu în ultimul rând, aceste verdețuri pe nedrept aruncate sunt benefice pentru imunitate, datorită conținutului mare de vitamina C.
Gustul frunzelor de ridichi este ușor înțepător și amărui, cumva o combinație între salata verde și spanac. În afară de supă, poți face din frunze de ridichi și pesto, le poți adăuga în salate sau le poți sota în puțin ulei de măsline.
Pentru 4 porții de supă din frunze de ridichi ai nevoie de următoarele ingrediente:
În primul rând, spală bine de tot în mai multe ape frunzele de ridichi pentru a înlătura orice urmă de pământ sau diverse insecte.