Fursecuri iepurași de Paște – desertul pe placul copiilor

  • Publicat:
  • Actualizat:
Fursecuri iepurași de Paște - desertul pe placul copiilor
Sursa foto: Shutterstock

Masa de sărbători nu e completă fără fursecuri în formă de iepurași de Paște. Vezi cum se prepară aceste fursecuri delicioase!

Rețetă de iepurași de Paște din aluat

Ingrediente: 

  • 250 gr făină
  • sare
  • o linguriţă rasă praf de copt
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie
  • sucul de la ½ lămâie

Pentru decorare: inimioare colorate Mărgăritar sau marţipan, fondant (pastă de zahăr pentru prăjituri) sau fulgi de ciocolată.

Variante de glazură:

  • amestecă 125 g zahăr pudră cu o lingură de lapte şi colorant alimentar
  • amestecă 125 g zahăr pudră cu o lingură de suc de afine (sau alte fructe ce produc un suc puternic colorat)

Se întinde peste fursecuri cu o pensulă.

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.  Într-un bol mediu, amestecă untul cu zahărul cu un mixer (putere medie), timp de 3 minute.

Adaugă oul, mixând în continuare apoi sucul de lămâie, şi esenţa de vanilie.

Într-un bol separat, combină făina, praful de copt şi sarea. Gradual, adaugă amestecul acesta peste mixtura din unt şi zahăr, amestecând cu mixerul la putere mică.

Pune amestecul obţinut într-un vas şi acoperă-l cu folie de plastic, care trebuie ţinut timp de 2 ore la frigider.

Coca de prăjituri, după ce a stat cele 2 ore la frigider, trebuie întinsă şi cu ajutorul formelor metalice în formă de iepuraşi se decupează din aluat (poţi folosi şi alte forme dacă nu le ai pe acestea la dispoziţie).

Pune fiecare iepuraş în tavă, lăsând un spaţiu egal între ei. Lasă-i la cuptor timp de 12-15 minute la 160 de grade, cuptorul fiind preîncălzit în avans.

După ce i-ai scos de la cuptor, se pot orna cu fondant sau marţipan din comerţ, glazură din zahăr pudră sau poţi pune pe fiecare gel rece pentru decorat din comerţ şi presăra zahăr colorat, iar pentru ochi, nas şi gură foloseşte fulgi de ciocolată.

Inimioarele de zahăr colorat trebuie pisate, pentru a le folosi pentru decorarea iepuraşilor.

Gata! Iepuraşii sunt pregătiţi pentru a-ţi înveseli masa de Paşte.

Fursecuri iepurași de Paște - desertul pe placul copiilor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult