Greșelile din bucătărie pot fi reparate! Cum dregi maioneza tăiată, friptura arsă și laptele afumat

Greșelile din bucătărie sunt inevitabile. Află cum poți drege maioneza tăiată, laptele afumat, friptura arsă sau legumele ori fructele degerate.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Greșelile din bucătărie pot fi reparate! Cum dregi maioneza tăiată, friptura arsă și laptele afumat
Sursa foto: kvalifood.com

Greșelile din bucătărie sunt inevitabile. Că ne-am luat cu altceva sau că n-am respectat întru totul o rețetă, inevitabil vom comite, la un moment dat, o greșeală dintre cele enumerate mai jos.

Ai scăpat prea multă sare în ciorbă? Sau poate ai lăsat prea mult pe foc laptele, care acum este puţin afumat? Stai liniştită! Pentru aceste probleme, dar nu numai, există soluţii!

Curioasă cum poți drege greșelile din bucătărie? Iată ce sfaturi ne oferă Livia Şandru în cartea sa „Cât trăieşti înveţi”.

Sfaturi utile pentru a drege greșelile din bucătărie

Ciorba sau mâncarea în care s-a pus din greşeală prea multă sare poate fi dreasă dacă se adaugă câteva felii de cartofi cruzi, care se scot după câteva clocote.

Frunzele de salată verde ofilite îşi recapătă prospeţimea dacă în apa în care se spală se pun câteva felii de cartofi cruzi şi se lasă salata să stea acolo 10 minute sau dacă se adaugă o lingură de zahăr.

Dacă s-a afumat laptele la fiert, se presară puţină sare şi se lasă să se răcească. Gustul de fum va dispărea.

Se poate „recupera” o mâncare afumată cu ajutorul unei cepe crude. Se mută mâncarea afumată într-un vas curat, se adaugă o ceapă crudă, care se lasă să dea un clocot, apoi se scoate. Ea are rolul de a absorbi mirosul de afumat.

Se poate îndepărta mirosul neplăcut al cartofilor care au stat prea mult în cămară dacă adăugăm în apa de fiert o linguriţă de zahăr.

Fructele sau legumele degerate îşi revin complet, recăpătându-şi valoarea nutritivă, dacă se pun într-un vas cu apă rece în care s-au dizolvat 1-2 linguriţe de sare şi rămân acolo până se dezgheaţă complet.

Maioneza tăiată poate fi din nou „legată” 

În cazul maionezei tăiate, se aplică următoarea metodă: se ia un alt vas, în care se bate un gălbenuş, o lingură cu muştar şi puţină sare, după care se toarnă puţin ulei în fir subţire. Când începe să se întărească noua maioneză, renunţaţi la ulei şi turnaţi peste compoziţie maioneza compromisă, continuând să amestecaţi în acelaşi sens.

Ceaiul va căpăta o aromă mult mai puternică dacă se pune o linguriţă de zahăr în ceainic, înainte de a turna apa clocotită peste plante.

Se poate recupera friptura arsă înlăturând partea înnegrită, după care friptura şi sosul se mută într-un alt vas curat, se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi se continuă frigerea.

Un pic de ulei în aluat pentru a evita lipirea clătitelor 

Clătitele nu se mai lipesc de tigaie dacă în aluat se adaugă o lingură de ulei. Foile de clătite se împrospătează, chiar dacă au fost preparate cu o zi înainte, pudrându-se între ele cu zahăr şi punându-le pe un platou aşezat pe un vas cu apă fierbinte.

https://www.csid.ro/diet-sport/retete-culinare/sfaturi-practice/cum-se-decongeleaza-carnea-in-mod-corect-si-sanatos-16920152/

Crema tăiată se poate repara dacă se aşază vasul imediat în apă rece şi se bate compoziţia cu telul fără întrerupere, până când îşi revine.

Voi ce trucuri cunoaşteţi pentru a drege greșelile din bucătărie?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Tort cu ciocolată și portocale
Tort cu ciocolată și portocale
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”