Guacamole este un fel de mâncare tradițional mexican făcut din avocado, care poate fi servit în multe feluri. Se servește adesea sub formă de sos sau cremă tartinabilă, iar prepararea lui este foarte simplă. Fiecare poate îmbunătăți rețeta de bază în funcție de gust și preferințe, de exemplu se pot adăuga nuci, măsline sau chilli. Totuși, ca guacamole să iasă cât mai bine, trebuie să fii atent la avocado pe care îl cumperi. Acesta trebui să fie copt, adică maroniu și moale. În plus, pregătirea lui acasă este foarte simplă: pe lângă un avocado copt vei mai avea nevoie de o ceapă, lâmăie verde, coriandru și roșii.
Acordă o mai mare atenție fructului de avocado pe care îl cumperi. Pentru a face un guacamole excelent de casă este important ca avocado să fie copt, adică maroniu și moale.
Pasul 1: Curăță o ceapă mică și tai-o cubulețe.
Pasul 2: Taie o roșie cubulețe
Pasul 3: Taie avocado în jumătate cu un cuțit, îndepărtează sămânța și ia pulpa. Transferă pulpa de avocado într-un castron și stropește-o cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.
Pasul 4: Zdrobește pulpa de avocado cu o furculiță. Dacă rămân câteva bucăți de pulpă de avocado nezdrobită, nu este o problemă.
Pasul 5: După zdrobirea avocadoului, adaugă ceapa și roșiile tăiate cubulețe.
Pasul 6: Adaugă coriandru proaspăt tocat și ardei iute în guacamole. Pentru o variantă non-picantă a rețetei, evită ardeiul iute.
Pasul 7: Condimentează sosul cu sare, piper măcinat și un strop de ulei și eventual cu mai multă zeamă de lămâie.
Pasul 8: Decorează sosul cu coriandru și câteva rondele de ardei iute proaspăt (opțional).
Pasul 9: Servește sosul guacamole imediat după preparare. Se poate păstra la frigider până a doua zi, doar dacă îl acoperi cu folie alimentară.
Pasul 10: Sosul guacamole este excelent alături de nachos de porumb sau pentru a acompania diferite preparate din carne.