Gujoane de pui: nu doar delicioase, ci și exemplu perfect de ingrediente care lucrează împreună pentru a-și maximiza impactul nutritiv. Aici, grăsimea din avocado și ulei ne ajută să absorbim vitamina K solubilă în grăsimi din salată.
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Rupe 2 lipii în bucăți și mărunțește-le într-un blender până obții firimituri fine, apoi toarnă-le într-o tavă. Taie pieptul de pui în fâșii lungi de 1 cm și așază-le într-un bol mare. Adaugă ½ legătură de busuioc proaspăt în blender împreună cu oul. Curăță și adaugă usturoiul. Rade fin parmezanul și coaja de la lămâie, apoi stoarce tot sucul. Adaugă un praf de sare de mare și un praf generos de piper negru și amestecă până obții o pastă fină.
Toarnă peste pui și amestecă bine, masând carnea. Întoarce ușor fâșiile de pui în tava cu firimituri până sunt bine acoperite. Așază-le pe o tavă mare de copt și coace-le timp de 15 până la 18 minute, sau până devin aurii și sunt gătite în întregime, întorcându-le la jumătatea timpului.
Între timp, clătește rapid blenderul, apoi adaugă cea mai mare parte din restul de ½ legătură de busuioc proaspăt și iaurtul grecesc. Curăță, scoate sâmburele și adaugă avocado, apoi mărunțește totul până obții o pastă fină. Gustă și condimentează după gust, apoi împarte între farfurii și adaugă câteva picături de sos Tabasco și ulei de măsline extravirgin pe fiecare porție.
Prăjește ușor celelalte 4 lipii, desprinde frunzele de la salată, și taie în două de roșiile cherry. Împarte totul între farfurii împreună cu gujoanele, presară restul de frunze de busuioc, amestecă și savurează.
Sursă foto: Shutterstock
CITEȘTE ȘI: 4 idei de mic dejun bogat în proteine pentru energie pe tot parcursul zilei