Secretul celui mai bun gulaș de vită cu cartofi. Condimentul care nu trebuie să lipsească din rețetă

Gulaș de vită cu cartofi - rețetă simplă • Cât timp trebuie fiartă carnea de vită • Ce condimente se pun în gulaș • Cum se îngroașă sosul pentru gulaș
  • Publicat:
Secretul celui mai bun gulaș de vită cu cartofi. Condimentul care nu trebuie să lipsească din rețetă
Sursa foto: Shutterstock

Gulaș de vită cu cartofi fragezi, care se topesc în gură! Gustul simplu de altădată al tocăniței de cartofi pare să redobândească teren, oricâte preparate complicate am încerca. Pentru că nimic nu se compară cu o mâncărică simplă, curată, ca la mama acasă. 

Vezi mai jos ce ingrediente sunt necesare pentru acest gulaș de vită cu cartofi și care este modul de preparare.

Gulaș de vită cu cartofi – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 600 de grame de cubulețe de mânzat
  • 6 cartofi potriviți
  • 3 cepe roșii
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță de chimen semințe (condimentul care dă un gust perfect gulașului)
  • 3 lingurițe de boia de ardei iute
  • 300 mililitri de suc de roșii
  • 50 de grame de concentrat de roșii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 50 mililitri de ulei

Mod de preparare:

Toacă bine ceapa roșie și pune-o la călit într-un wok sau oală adâncă în care ai pus uleiul. Presară puțină sare și lasă 2-3 minute la călit. Adaugă cubulețele de carne, amestecă și lasă pe foc 4-5 minute.

Adaugă condimentele (sare, piper, boia, chimen), concentratul de roșii și sucul de roșii și amestecă bine. Completează cu apă caldă cât să umpli wokul sau oala.

Se lasă totul la fiert, sub capac, la foc mic, timp de 2-2,5 ore, amestecând ocazional. Carnea de vită trebuie lăsată mult la fiert, altfel va fi tare și ațoasă.

Se taie morcovii rondele, ardeiul gras și cartofii cubulețe potrivite. Înainte de a adăuga legumele în gulaș, verifică dacă este făcută carnea. Dacă este fragedă și o poți „tăia” cu furculița, înseamnă că ești pe drumul cel bun.

Adaugă legumele și completează cu apă caldă, cât să le acopere, dacă lichidul din vas a scăzut. Lasă pe foc mic încă o oră sau până când sosul se îngroașă suficient. Amidonul din cartofi va îngroșa lichidul pe parcursul fierberii, nu trebuie să adaugi făină!

Gustă gulașul, potrivește cu sare și piper și oprește focul. Presară pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra. Nu ai nevoie de nicio garnitură la acest preparat, pentru că este o combinație perfectă între proteine și carbohidrați. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult