Gulaș de vită cu cartofi fragezi, care se topesc în gură! Gustul simplu de altădată al tocăniței de cartofi pare să redobândească teren, oricâte preparate complicate am încerca. Pentru că nimic nu se compară cu o mâncărică simplă, curată, ca la mama acasă.
Vezi mai jos ce ingrediente sunt necesare pentru acest gulaș de vită cu cartofi și care este modul de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Toacă bine ceapa roșie și pune-o la călit într-un wok sau oală adâncă în care ai pus uleiul. Presară puțină sare și lasă 2-3 minute la călit. Adaugă cubulețele de carne, amestecă și lasă pe foc 4-5 minute.
Adaugă condimentele (sare, piper, boia, chimen), concentratul de roșii și sucul de roșii și amestecă bine. Completează cu apă caldă cât să umpli wokul sau oala.
Se lasă totul la fiert, sub capac, la foc mic, timp de 2-2,5 ore, amestecând ocazional. Carnea de vită trebuie lăsată mult la fiert, altfel va fi tare și ațoasă.
Se taie morcovii rondele, ardeiul gras și cartofii cubulețe potrivite. Înainte de a adăuga legumele în gulaș, verifică dacă este făcută carnea. Dacă este fragedă și o poți „tăia” cu furculița, înseamnă că ești pe drumul cel bun.
Adaugă legumele și completează cu apă caldă, cât să le acopere, dacă lichidul din vas a scăzut. Lasă pe foc mic încă o oră sau până când sosul se îngroașă suficient. Amidonul din cartofi va îngroșa lichidul pe parcursul fierberii, nu trebuie să adaugi făină!
Gustă gulașul, potrivește cu sare și piper și oprește focul. Presară pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra. Nu ai nevoie de nicio garnitură la acest preparat, pentru că este o combinație perfectă între proteine și carbohidrați. Poftă bună!