Un preparat nelipsit de pe mesele românilor de sărbători este celebra salată de boeuf. Însă, încântarea dată de acest preparat se poate transforma într-o dezamăgire de zile mari în cazul în care în timpul gătirii se amestecă un ingredient ce îi strică gustul. Iată despre ce este vorba, mai exact!
Multe gospodine fac această greșală, pentru că nu se gândesc că acest ingredient poate schimba complet gustul salatei de boeuf. Salata de boeuf este foarte delicioasă, însă pentru a păstra gustul și pentru a nu da greș, ar trebui să evităm cumpărarea maionezei din comerț.
Un alt aspect foarte important de care ar trebui să țină cont gospodinele atunci când pregătesc salata de boeuf este faptul că gogoșarii și castraveții murați trebuie să fie storși bine în mâini înainte de a fi puși în salată. Altfel, preparatul va deveni prea apos.
“Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneză, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă. De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât și carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziția se va înmuia și riscăm să stricăm salata”, a spus Chef Florin Dumitrescu.
Potrivit lui chef Florin Dumitrescu, vei avea nevoie de următoarele INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Se pun legumele la fiert, la fel și carnea, urmând a se lasă la răcit, după fierbere. După ce toate acestea s-au răcit, se taie cubulețe și se amestecă împreună.
În ceea ce privește maioneză, se vor folosi următoarele INGREDIENTE:
Pentru preparare, se pun toate ingredientele într-un vas și se mixează pentru câteva secunde. Ulterior, se ridică ușor mixerul și se observă consistența densă.
Se amestecă totul împreună și se așază pe farfurie. Se lasă la frigider. Să aveți poftă!
Citește și: Alternativă sănătoasă la salata boeuf. Înlocuiește maioneza cu unul dintre cele 4 ingrediente