Macarons, desertul de vis! Trucurile maeștrilor cofetari pentru cele mai bune prăjituri

Originea fursecurilor macarons este foarte veche. Ca multe alte prăjituri, au fost inventate încă din perioada renascentistă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Macarons, desertul de vis! Trucurile maeștrilor cofetari pentru cele mai bune prăjituri
Sursa foto: Shutterstock

Originea fursecurilor macarons este foarte veche. Ca multe alte prăjituri, au fost inventate încă din perioada renascentistă. De-a lungul timpului şi în diferite regiuni au apărut diverse specialităţi: âcu suprafaţă crăpată sau netedă,  de Nancy, de Amiens, de Chartes, de Boulay.

Acest tip de fursecuri, aşa cum le cunoaştem astăzi, au apărut în secolul al XIX-lea: lipite între ele cu dulceaţă, cremă ganache sau combinații de creme. și nuci.

Descoperă mai jos rețeta de macarons și trucurile maestrului bucătar!

Reţetă de macarons: ingrediente, mod de preparare, trucuri

Timp de preparare: 15 min
Coacere: 15 minute

Ingrediente pentru circa 30 de macarons:

  • 200 grame făină de migdale
  • 100 grame zahăr pudră
  • 200 gr zahăr tos
  • 5 albuşuri

Mod de preparare:

1. Albușurile se bat spumă cu zahărul pudră.

Se adaugă făina de migdale și zahărul tot și se mixează din nou foarte bine.

Se pune compoziția într-un poș și se apasă formând cerculețe, pe o hârtie de copt.

Se coc maximum 15 minute la 150 de grade.

Când sunt coapte, scoateţi macarons din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească de tot înainte de a le dezlipi.

Sfaturile și trucurile maestrului cofetar

  • este esenţial să cântăriţi albuşurile. Ca să apreciaţi câte ouă întregi să cumpăraţi, e bine să să ştiţi că un ou întreg are în medie 20 de grame de gălbenuş şi 30 de grame de albuş
  • ca să coloraţi macarons, este de preferat să folosiţi un colorant praf, nu lichid, pentru a evita un surplus de umiditate în compoziţie
  • ca să dezlipiţi mai uşor macarons, infiltraţi un fir de apă între tavă şi foaia de copt
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult