Originea fursecurilor macarons este foarte veche. Ca multe alte prăjituri, au fost inventate încă din perioada renascentistă. De-a lungul timpului şi în diferite regiuni au apărut diverse specialităţi: âcu suprafaţă crăpată sau netedă, de Nancy, de Amiens, de Chartes, de Boulay.
Acest tip de fursecuri, aşa cum le cunoaştem astăzi, au apărut în secolul al XIX-lea: lipite între ele cu dulceaţă, cremă ganache sau combinații de creme. și nuci.
Descoperă mai jos rețeta de macarons și trucurile maestrului bucătar!
Timp de preparare: 15 min
Coacere: 15 minute
1. Albușurile se bat spumă cu zahărul pudră.
Se adaugă făina de migdale și zahărul tot și se mixează din nou foarte bine.
Se pune compoziția într-un poș și se apasă formând cerculețe, pe o hârtie de copt.
Se coc maximum 15 minute la 150 de grade.
Când sunt coapte, scoateţi macarons din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească de tot înainte de a le dezlipi.