Ce-ai spune de o mâncărică de vinete ușoară, dietetică și tare gustoasă? Îți promitem că este un preparat foarte ușor de gătit, sățios și delicios. Garantat n-ai cum să greșești, pentru că îți spunem, pas cu pas, ce ai de făcut ca să obții o delicioasă mâncărică de vinete cu ceapă uscată sau verde.
Dacă vrei să faci un preparat mai consistent, îți recomandăm ghiveciul de legume (rattatouile) în vas de lut, la cuptor, cu morcovi, ciuperci, dovlecei, ardei gras și tot felul de legume și condimente sănătoase. Dar dacă vrei ceva rapid, îți recomandăm această rețetă ușoară de tocăniță de vinete!
Citește și: Cum se face sucul de roșii pentru iarnă – REȚETA. Condimentul care îi dă un gust nemaipomenit
Curăță vinetele de coajă și taie-le în cuburi mai mari sau fâșii groase. Stoarce zeama de la o lămâie peste vinetele așezate într-o sită și presară o linguriță de sare grunjoasă. Lasă-le 10 minute în sită sau pe un tocător de lemn să elimine lichidul amar.
Toacă ceapa și ardeiul capia în cubulețe mici.
Încălzește uleiul într-un wok mare, pune ceapa și ardeiul capia, un praf de sare și amestecă. Lasă la călit 2-3 minute, pe foc mediu.
Citește și: Trucul simplu prin care cureți mai ușor ardeii copți de coajă
Adaugă fâșiile/cuburile de vinete stoarse de lichid, sosul de roșii și o cană cu apă (sau cât să acopere legumele, astfel încât să aibă în ce fierbe). Amestecă bine, potrivește de sare și piper și pune capacul.
Lasă la foc mic 20-25 de minute sau până când vinetele sunt moi și pot fi ușor pătrunse cu furculița.
Servește mâncărica de vinete ca atare sau ca garnitură, lângă o porție de orez sau quinoa.
Citește și: Secretul celor mai gustoși gogoșari în oțet, fără fierbere. INGREDIENTUL care îi menține crocanți