Pentru 3 persoane
Ingrediente: 9 ciocănele de pui, 5 grame de seminţe de susan rumenite, 9 linguri de sos de soia dulce, o lingură de sos de soia sărat, o lingură de zahăr brun.
Mod de preparare
Într-o tavă pentru friptură preparaţi marinata amestecând bine zahărul brun şi sosurile de soia. Puneţi ciocănelele de pui spălate şi curăţate, înveliţi-le bine în marinată şi acoperiţi-le cu un capac. Puneţi tava în frigider timp de cel puţin o oră, amestecând o dată sau de doup ori ca să se pătrundă bine carnea.
Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius şi băgaţi tava pentru friptură în cuptor. Lăsaţi ciocănelele să se frigă 45 de minute, întorcându-le şi ungându-le cu sos o dată sau de două ori.
Ornaţi ciocănele cu seminţe de susan şi serviţi cald, alături de un castronaş cu sos de soia dulce.
Trucul maestrului bucătar: cu cât lăsaţi mai mult ciocănelele la marinat, cu atât carnea va fi mai moale şi se va impregna de toate aromele.