Ingrediente:
1 curcan de 6 kilograme,
20 ml ulei de măsline rafinat,
100 g alune pisate,
1 măr,
20 g de stafide,
20 g ceai de iasomie uscat,
100 g varză de Bruxelles
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul când începeţi prepararea curcanului şi dezosaţi carnea. Aceasta se ţine la marinat, timp de o oră, în ulei, stafide, ceai de iasomie, sare, piper. Alunele se combină cu mărul tăiat în felii subţiri şi cu câteva stafide.
Curcanul se ţine la cuptor, la foc mediu, aproximativ 2 ore. Amestecul cu alune şi măr se presară peste curcan şi se mai ţine la cuptor timp de 1 minut. Se serveşte cu varză de Bruxelles ţinută la aburi 1 minut în prealabil.
Este una dintre cele mai gustoase reţete. Varza de Bruxelles face parte din familia cruciferelor, alături de varză, gulie, broccoli, rucolla, conopidă, muştar. Aceste legume ar trebui consumate cu orice tip de carne deoarece ajută la digestia corectă a cărnii şi la eliminarea produşilor reziduali rezultaţi în urma metabolizării.