Drobul de miel este un preparat tradițional pentru masa de Paște și nu este dificil de preparat.
Curăţă şi spală bine măruntaiele de miel, apoi pune-le la fiert într-o oală cu apă astfel încât să le acopere. Lasă-le să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert aruncă spuma.
Când s-au fiert pune-le într-o strecurătoare şi lasă-le să se răcească la temperatura camerei. Apoi toacă-le mărunt şi pune-le într-un vas mare.
În timp ce carnea este la fiert mărunţeşte verdeaţa, toacă ceapa verde şi căleşte-o 3-4 minute cu o lingură de ulei cât să se înmoaie, las-o la răcit.
Amestecă măruntaiele tocate de miel cu verdeaţa, ceapa, ouălele bătute, untul, pesmetul sarea şi piperul până obţii o pastă legată (la nevoie dacă compoziţia e prea uscată mai adaugă un ou).
Amestecă ingredientele pentru aluat, frământă puţin aluatul (mai adaugă puţină făină dacă trebuie) şi intinde din el o foaie destul de mare să cuprindă tot drobul.
Aşează în tava pentru drob unsă în prealabil foaia de aluat, atenţie la marginile foii care vor ieşii din tavă şi pe care le vei folosi apoi pentru a acoperii drobul.
Pune apoi compoziţia pentru drob şi dacă vrei poţi insera în interiorul drobului 2 ouă fierte (evident şi curăţate de coajă). Nivelează compoziţia deasupra şi acoperă drobul cu aluatul rămas în exteriorul tăvii. Pune-l la cuptor la foc mic şi taie-l după ce s-a răcit.