Ingrediente:
4 bucăţi de file de iepure
200 g linte
1 căţel de usturoi
500 g spanac prefiert
200 g frunze de andive
50 g sfeclă tăiată cuburi mici
Apă, sare, piper, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, cimbru, măghiran, alune mărunţite, unt lichid clarifiat, usturoi, amestec de ierburi, flori comestibile.
Mod de preparare:
Lăsaţi lintea în apă peste noapte, apoi scurgeţi-o. Puneţi puţin ulei de măsline, un căţel de usturoi tocat, un mănunchi de rozmarin, lintea şi apă într-o tavă pentru preparare la abur. Puneţi tava pe primul nivel al cuptorului cu abur şi setaţi timpul de preparare la 15 minute.
O alternativă de preparare este să fierbeţi amestecul de mai sus până cand lintea se inmoaie. Când lintea este fiartă, scurgeţi-o şi asezonaţi-o cu ulei, sare şi piper. Păstraţi lintea caldă.
File de iepure
Îndepărtaţi grăsimea de pe carne. Rulaţi file-ul cu cimbru şi măghiran. Vidaţi file-ul şi coaceţi-l timp de două ore într-un cuptor cu abur la 54°C. Lăsaţi să se răcească.
Scoateţi file-ul din punga de vidat şi prăjiţi-l într-o tigaie foarte fierbinte. Tăiaţi file-ul în felii mici şi păstraţi-l cald.
Ca alternativă puteţi folosi un aparat de gătit cu aburi.
Prepararea spanacului
Într-o tigaie, puneţi o bucăţică de unt. Încălziţi tigaia. Adăugaţi spanacul şi preparaţi-l timp de câteva secunde. Păstraţi-l cald.
Servirea
Puneţi nişte frunze de andive şi spanac pe o farfurie. Adăugaţi lintea şi puneţi file-ul de iepure deasupra. Adăugaţi puţină sfeclă tăiată cubuleţe mici. Asezonaţi cu sare şi piper, ulei şi oţet.
Sursa: Electrolux.ro – „The Secret Ingredient” – o platforma creată pentru a dezvolta abilităţile culinare ale consumatorilor din toata lumea.