Ingrediente (6 porţii)
Mod de preparare
Într-un castron mediu amestecaţi iaurtul, pudra de curry, zahărul, sosul de soia, turmenicul, zeama şi coaja de lămâie, coriandrul şi sarea.
Ungeţi bucăţile de porc cu această marinată şi puneţi-le într-un vas acoperit (sau într-o pungă pe care o închideţi bine) la frigider cel puţin o oră (maxim 6 ore).
Încingeţi grătarul, apoi luaţi ţepuşele pentru frigărui şi puneţi pe fiecare câte 4 bucăţi de carne, 2 roşii, o ciupercă, jumătate de ceapă, alternând carnea cu legumele. Asezonaţi cu sare şi piper.
Lăsaţi-le pe grătar până este gata carnea (12 – 15 minute), întorcându-le uneori pentru a se face pe toate părţile. Când este gata presăraţi frunzele tocate de coriandru.
Serviţi împreună cu un vin roşu sec sau demisec.