Frigăruile de pui în stil hawaiian sunt uşor de preparat, au puţine ingrediente şi au un gust delicios, dulce şi o textură fină, extrem de plăcută.
Ingrediente:
-3 linguri cu sos de soia
-3 linguri cu zahăr brun
-2 linguri cu vin de Xeres
-1 lingură cu ulei de susan
-1/4 linguriţă cu ghimbir măcinat
-1/4 linguriţă praf de usturoi
-8 jumătăţi de piept de pui, fără piele, tăiate în bucăţi de câte 5-6 centimetri grosime
-1 conservă de ananas bucăţi (nu folosiţi şi siropul)
-ţepuşe pentru frigărui
Mod de preparare:
Într-un vas puţin adânc amestecaţi sosul de soia cu zahărul, vinul, uleiul, ghimbirul şi pudra de usturoi. Adăugaţi bucăţile de piept de pui şi de ananas în această marinată, până când sunt toate acoperite de sos şi păstraţi la frigider cel puţin două ore.
Porniţi grătarul şi aduceţi-l la o temperatura medie spre ridicată. Ungeţi cu puţin ulei grătarul. Puneţi bucăţi de pui şi de ananas pe ţepuşe şi aşezaţi frigăruile pe grătar. Frigeţi pentru 15-20 de minute sau până când sucul ce se scurge din carne este transparent, întorcând frigăruile pe toate părţile.
Preparatul se consumă cald.
Sursa: Mediafax