Se apropie Crăciunul, aşa că v-am pregătit o reţetă delicioasă pentru tradiţionala friptură de porc. În căutarea variantei sănătoase a fripturii de porc îţi propunem, însă, o friptură în stil mediteranean, care este pe cât de simplă, pe atât de delicioasă şi rafinată! Reţeta îi aparţine Andreei Runceanu, artista din trupa Amadeus.
Ingrediente:
• carne de porc
• ulei de măsline
• oţet de vin
• usturoi zdrobit
• foi de dafin şi muştar Dijon
• ciuperci
• cartofi tăiaţi
• rondele de morcovi
• ceapă tăiată mprunt
„De Crăciun îmi place să pregătesc friptura de porc după o reţetă mediteraneană. Carnea se pune la marinat cu o seară înainte, condimentată cu ulei de măsline, oţet de vin, usturoi zdrobit, foi de dafin şi muştar Dijon. Când e gata de preparare, se pune carnea într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei, se adaugă ciuperci, cartofi tăiaţi felii, rondele de morcovi şi ceapă tăiată mărunt. Apoi se adaugă sosul în care a fost ţinută carnea la marinat şi apă cât să acopere jumatate. Se pune capacul deasupra şi se bagă la cuptor la 160 e grade, unde se ţine până când e gata carnea – cam două ore dacă e feliată şi trei ore dacă este o bucată întreagă. Ca să iasă rumenită, se pot scoate legumele şi se ridică temperatura la 180 de grade, timp de vreo 20 de minute”, explică artista.