Reţeta foloseşte carne de miel, cea mai puţin susceptibilă să producă alergii şi care este o bună sursă de proteine şi minerale pentru activarea creierului.
Ceapa utilizată devine invizibilă prin gătire, deci mofturoşii nu o vor observa, dar produce substanţe antiinflamatoare utile în tratarea astmului, eczemelor şi a altor boli inflamatorii.
Hamburgerii sunt delicioşi în combinaţie cu salată verde, roşii şi mult ketchup, înveliţi într-o pita din făină integrală mai degrabă decât cu chifle albe, refinate. Pot fi consumaţi şi cu salată, fasole boabe şi cartofi dulci copţi.
Ingrediente pentru 6-8 hamburgeri
500 g carne tocată de miel
o ceapă roşie mică, tocată mărunt
jumătate de linguriţă de chimen
jumătate de linguriţă de coriandru măcinat
o linguriţă de sare de mare
mult piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
puţin ulei de cocos sau de măsline, pentru prăjit
Mod de preparare
Amestecaţi toate ingredientele. Faceţi 6-8 bile din compoziţie şi turtiţi-le ca să capete formă de hamburgeri. Frigeţi-i pe grătar sau prăjiţi-i în puţin ulei de măsline sau de cocos, timp de 15-20 de minute, întorcându-i după jumătate din timp, până când ambele părţi prind culoare şi hamburgerii sunt gata în interior.