Reteta oferită de Paul Siserman, concurent Masterchef.
Ingrediente pentru 3 portii:
600g Coaste de porc nu foarte groase, cu soric
600g Fasole boabe alba fiarta sau din conserva (preferabil boabe mari)
4 Cepe mari
8 Rosii
2 Ardei rosii
400g Pasta rosii
250ml apa
Cimbru
Patrunjel
Busuioc
Usturoi 4 bucati
Ulei de masline 300 ml
Miere 300 g
Ciabatta sau paine neagra taiata in felii mai groase .
Pepperoncino fulgi 3 g sau 1 ardei iute
Sare
Piper
Mod preparare:
Se fierb coastele in apa cu sare si un catel de usturoi pana aproape de momentul in care se desprinde carnea de pe os sau soricul este moale si intra destul de usor furculita in el.
Se scot din oala si se aseaza intr-o tava in care asezam de preferat hartie de copt se asezoneaza cu sare piper si putin pepperoncino si se baga la cuptor. Cuptorul trebuie preincalzit la 220 de grade.
Se tin in cuptor pana la momentul in care la atingere cu furculita soricul opune rezistenta inteparii sau culoarea este maroniu deschis se scot si se ung cu miere apoi se mai lasa 5 min la aceeasi temperatura.
Legumele se toaca marunt si se pun intr-o oala in care am pus la incalzit uleiul. Se soteaza legumele se adauga pasta de rosii si apa. In momentul in care legumele sunt fierte se adaoga cimbru si fasolea boabe si se mai lasa sa dea un clocot amestecand usor fara a zdrobi boabele de fasole. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Busuiocul cu patrunjelul, restul de usturoi sare si piper se dau in blender cu ulei de masline pana devine o pasta omogena. Painea se taie in bucati si se baga la cuptor pentru 3-5 min in functie de cat de prajita o doriti la 220 de grade.
Montajul
Se pun cca 200g de mancare de fasole in mijlocul farfuriei. Crutoanele de paine se asaza pe o parte si cca 200 g de coaste pe alta parte cu o ligura se pozitioneaza Pesto pe crutoane si se stropeste intregul produs cu putin ulei de masline.