Ingrediente (pentru 8 porţii):
Pentru carne
Pentru marinată
Mod de preparare:
Ca să faceţi marinata, zdrobiţi seminţele de chimion, seminţele de fenicul şi cuişoarele într-un mojar şi amestecaţi-le cu boiaua, coaja şi zeama de portocală, cimbrul, usturoiul, ketchup-ul şi oţetul balsamic.
Condimentaţi fileurile de porc cu sare şi piper, apoi cufundaţi-le în marinată. Puteţi să le lăsaţi la marinat o jumătate de zi, intervalul minim fiind de o oră.
Aşezaţi carnea pe grătarul cu cărbuni pentru 15-20 de minute, până când se rumeneşte frumos. De fiecare dată când întoarceţi fileurile, stropiţi-le din abundenţă cu marinata rămasă, acoperindu-le cu o glazură lipicioasă şi negricioasă.
Când sunt gata, puneţi fileurile pe un platou mare şi lăsaţi-le să stea 5 minute. Presăraţi-le cu coriandru tocat sau stropiţi-le cu zeamă de lămâie.
Serviţi împreună cu un vin roşu.