Ingrediente:
1 piept de curcan, fără piele,
2 kilograme de rădăcinoase (ţelină, morcov, păstârnac, pătrunjel şi, opţional, sfeclă roşie),
verdeaţă proaspătă, tăiată fin (mărar, pătrunjel, oregano),
lapte de migdale,
10 ml ulei presat la rece
Mod de preparare: Pieptul de curcan se dezosează şi se fierbe 30 de minute. Scoateţi carnea din apă, o tăiaţi în felii groase şi deasupra adăugaţi verdeaţa proaspătă, tăiată fin, cu un cuţit mare de băcătărie.
Între timp, curăţaţi rădăcinoasele, le tăiaţi în cubuleţe de dimensiuni moderate şi le ţineţi la abur 15-20 de minute. Sucul rezultat din legume se pune într-o tigaie în care se adaugă carnea curcanului, care se mai lasă timp de 5 minute pe foc.
La final, curcanul se pune pe pat de rădăcinoase, iar deasupra se toarnă lapte de migdale şi puţin ulei presat la rece, indiferent de tipul preferat. Este un preparat plin de fibre mari, de calitate, dar şi de proteină înalt nutritivă.