Ingrediente:
1 piept de curcan moderat ca dimensiuni,
1 sfert de linguriţă de boia dulce de ardei,
1 sfert de linguriţă de piper verde,
1 sfert de linguriţă de sare grujoasă,
2 linguri de ulei de măsline rafinat,
2 linguri de suc de lămâie,
o legătură de diverse verdeţuri, după gust
Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul. Într-un bol amestecaţi sare, piper, boia, verdeaţa tăiată mărunt. Se mixează şi se zdrobeşte în acest timp verdeaţa cu ajutorul sării. Pieptul de curcan se unge cu o lingură de ulei de măsline, apoi se presară amestecul de condimente.
Se pune carnea la cuptor până se rumeneşte. Într-un alt bol, combinaţi sucul de lămâie cu o lingură de ulei. Se unge carnea cu acest amestec, de 2 ori în timpul rumenirii. După ce scoateţi carnea de la cuptor, aceasta se taie în felii mai groase.
Este o carne potrivită pentru sendviş. În acest caz, se combină cu pâine de secară, felii de roşie şi salată verde sau ruccola.