Săptămâna trecută s-a încheiat cu succes, gust, textură şi culoare, asta după ce am încercat una dintre cele mai delicioase reţete de până acum. Este vorba de piept de raţă cu piure de morcovi şi sos de portocale pe care am încercat-o chiar în bucătăria sediului central al Atelierelor ILBAH în urma lansării cursurilor de cooking. Am luat parte la un live session unde, persoane publice, jurnalişti şi bloggeri, îndrumaţi de Chef Cătălin Constantin şi Chef Florin Cârniceanu au gătit un preparat ca la carte. Unii pentru prima oară în bucătărie, alţii cu ceva experienţă, cu siguranţă pentru mulţi dintre ei a fost un mod de relaxare şi descoperire a artei culinare.
Ingrediente:
Mod de preparare: Se crestează pieptul de raţă pe partea cu pielea şi se aşază într-o tigaie rece cu pielea pe suprafaţa tigăii. Se încinge tigaia şi se prăjeşte pe toate părţile, iar între timp, supa se lasă la cuptorul încălzit la 180 de grade, timp de 7 minute. Se asezonează pieptul de raţă după ce a fost scos din cuptor. Se curăţă şi se taie morcovii rondele, apoi se fierb în apă până se înmoaie. Se blendează cu untul topit şi lăsat în tigaia încinsă până începe să aibă un miros de alună de pădure şi să capete o nuanţă maronie. Se adaugă în piure doar sare. Sparanghelul se fierbe în apa deja clocotită timp de 2 minute, după care se scoate într-un recipient cu apă foarte rece, pentru a opri fierberea. Pentru sos, se ard într-o tigaie pasta de tomate cu puţin ulei, vinul roşu, sucul de portocale şi supra de vită. Se lasă să scadă până ce devine de consistenţa ciocolatei topite. Înainte de servire, se recomandă să lăsaţi pieptul de raţă la odihnit timp de 10 minute.