Ingrediente: 500 grame de carne de porc macră, 2 linguriţe suc de lămâie, o linguriţă mix plante condimentare potrivite pentru porc, 500 grame de dovleac.
Mod de preparare: Combinaţi condimentele pentru carne cu zeama de lămâie. Tăiaţi carnea în felii groase, apoi turnaţi deasupra amestecul de condimente şi, pe cât posibil, încercaţi să-l lipiţi de fibra musculară. Puneţi la cuptor într-o tavă, iar alături câteva felii groase de dovleac.
Simultan, puneţi cuburi de dovleac crud în mixer. În felul acesta, veţi gusta şi dovleac la cuptor, dar veţi beneficia şi de calităţile nutriţionale ale dovleacului crud. Să spunem lucrurilor pe nume. Mare parte din proprietăţile dovleacului se inactivează prin preparare termică.
Aşadar, acesta se consumă, ideal, crud, dat pe răzătoare şi integrat ori într-o salată de vegetale ori alături de o felie de carne, posibil şi de porc. Fibrele pe care le conţine dovleacul determină o digestie mai rapidă a cărnii, iar astfel produşii toxici rezultaţi din digestia cărnii roşii vor fi rapid eliminaţi prin scaun.