Ingrediente: o ceasca orez Basmati, o ceasca suc de portocale, o ceasca apa, o lingurita sare, 3 lingurite unt,1/2 ceasca migdale maruntite sau feliate, 4 bucati de piept de pui fara piele si oase, 1/2 ceasca marmelada de portocale,1/2 ceasca ceapa verde taiata marunt
Mod de preparare: Orezul, sucul de portocale, apa si sarea se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca pentru a nu se prinde. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic, se pune un capac si se mai lasa 15 minute. Intre timp, se topeste o lingurita de unt intr-o alta cratita, la foc mic. Se adauga migdalele si se amesteca pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga restul untului si puiul si se tin pe foc pana cand carnea se patrunde. In final, se adauga marmelada de portocale si se amesteca pana cand compozitia s-a omogenizat.
Puiul si orezul se asaza pe farfurii, iar pe deasupra se toarna sosul de portocale. Se serveste cu felii de portocale si ceapa verde presarata pe deasupra. Se recomanda alaturi un vin alb demidulce sau unul sec auriu.