Puiul este unul dintre preparatele cele mai uşor de gătit, astfel că este întotdeauna o soluţie rapidă pentru o cină în familie sau o masă de duminică dupa-amiază, când sunteţi luaţi prin surprindere de musafiri.
Număr de porţii: 6
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: o oră
Ingrediente:
Amestec de condimente pentru asezonare:
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Înveliţi fiecare bucată de pui într-o fâşie de şuncă, încercând să acoperiţi cât mai mult din pulpă sau copănel.
Folosiţi o cratiţă pentru friptură, care poate fi folosită la cuptor, în care puneţi bucăţile de pui, asezonaţi cu sare şi piper şi presăraţi ceapa tocată peste carne.
Puneţi cartofii, spălaţi în prealabil, printre bucăţile de pui şi pe marginile cratiţei.
Amestecaţi toate condimentele într-un vas şi asezonaţi după gust cartofii şi puiul.
Introduceţi totul la cuptor pentru o oră, până când şunca devine crocantă şi maronie, iar cartofii s-au înmuiat. Serviţi preparatul fierbinte.