Ingrediente (4 porţii)
Mod de preparare
Crestaţi cu un cuţit copanele de pui pe toata suprafaţa lor.
Luaţi tulpinile de pătrunjel (lăsaţi frunzele deoparte) şi împreună cu restul ingredientelor mixaţi-le (într-un blender sau robot de bucătărie) pentru a obţine o pastă.
Frecaţi bine bucăţile de pui cu această compoziţie şi lăsaţi-le la marinat cu tot sosul într-o tavă cât timp se încinge grătarul. Puneţi tava pe grătar, dar nu unde focul este puternic, şi lăsaţi să se gătească încet.
Când carnea este pe jumătate pătrunsă scoateţi copanele şi puneţi-le direct pe grătar. Întoarceţi-le din când în când pentru a se rumeni uniform. Focul grătarului nu trebuie să fie foarte puternic când preparaţi carnea de pui.
Tocaţi frunzele de pătrunjel şi presăraţi-le peste copanele rumenite. Serviţi cu o salată de legume proaspete de sezon.
Acompaniaţi această friptură la grătar cu un vin roşu.