Puiul cu sos teriyaki a devenit mâncarea preferată a multora dintre noi în ultima vreme. Pe lângă faptul că este o reţetă uşoară şi gata în mai puţin de jumătate de oră, este şi un preparat extrem de versatil şi delicios.
Ingrediente pentru 4-6 porţii:
- 900g de piept de pui, tăiat bucăţele;
- 450g broccoli proaspăt;
- 2 căţei de usturoi;
- 4-5 morcovi feliaţi;
- boabe de piper (opţional);
- 2 linguriţe de ulei de măsline;
Ingrediente pentru sos teriyaki:
- 2 linguriţe de ghimbir;
- 80ml sos de soia, fără gluten;
- 80ml apă rece;
- 3-4 linguriţe de pudră de amidon de porumb;
- 4 linguriţe de miere.
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru sosul teriyaki. Într-o tigaie de mici dimensiuni, pusă la foc mediu, încinge sosul până se subţiază şi amestecă ocazional, undeva la 5 minute. Lasă sosul la răcit. Într-o altă tigaie, tot la foc mediu, adaugă uleiul de măsline, adaugă puiul şi morcovii şi lasă-le la gătit timp de 6-8 minute, până se înmoaie. Amestecă din când în când. Adaugă usturoiul şi lasă-l la gătit încă un minut. În timp ce se găteşte puiul, adaugă broccoli, lasă-l să se facă, iar apoi adaugă sosul teriyaki şi lasă-l încă 1-2 minute. Amestecă până se combină perfect toate alimentele.