Ingrediente:
un pahar cu iaurt
300 ml lapte de cocos
o lingură (sau după gust) de chilli uscat şi zdrobit
2 linguri de migdale măcinate
2 linguri de turmeric
2 linguri de garam masala (amestec indian de condimente prăjite: cuişoare, chimion, coriandru, dafin, cardamom, piper, nucşoară, scorţişoară)
4 pulpe de pui sau piept de pui
2 cepe tăiate mărunt
2 căţei de usturoi, zdrobit şi tăiat fin
2 linguri de ulei de cocos
4 linguri de coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Amestecă lapte de cocos cu iaurt, chilli, migdale, turmeric, garam masala şi o lingură de apă. Toarnă peste pui acest amestec şi acoperă vasul cu o goli transparentă. Lasă-l la frigider peeste noapte.
Căleşte ceapa şi usturoiul într-o lingură de ulei de cocos, până se înmoaie. Scoate puiul din marinată, adaugă-l în tigaia cu ceapă şi frige-l câte 2 minute pe fiecare parte, Adaugă apoi marinata şi restul de ulei şi găteşte-l acoperit, la foc mic, până se pătrunde bine carnea.
La final, presară coriandru proaspăt tăiat peste puiul cu sos şi serveşte-l cald. Poftă bună!
Sursa FOTO: lifesambrosia.com