Pentru că pandemia de coronavirus ne ţine izolaţi la domiciliu, Ambasada Suediei din Bucureşti a luat decizia să ne dezvăluie secretul celebrelor chifteluţe suedeze.
Iar reţeta e atât de simplă, încât după „liberare” s-ar putea să nici nu mai vrei să le mănânci în lanţul de magazine care le-a consacrat.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară delicioasele chifteluţe suedeze, dar şi nelipsitul sos de merişoare!
Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă bine carnea tocată cu ceapa, oul, laptele cu pesmet şi condimentele.
Adaugă puţină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit.
Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părţile. Serveşte cu piure de cartofi sau cartofi fierţi şi sos de merişoare.
Sursa foto: Facebook
Se spală şi se scurg merişoarele, se pun într-o cratiţă cu apă şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă zahărul şi se amestecă până se dizolvă. Se mai fierbe 10 minute. Se pune cratiţa în apă rece şi se amestecă sosul timp de 1-2 minute.
Se serveşte cald dacă se foloseşte pentru clătite; se răceşte dacă se serveşte cu chifteluţe.