Rețetă drob – cum să gătești cel mai delicios preparat

Drobul este un preparat delicios, care nu lipsește de la masa de sărbătoare. Unele gospodine îl prepară și de Crăciun.
  • Publicat:
Rețetă drob - cum să gătești cel mai delicios preparat
Rețeta de drob - pas cu pas

Conform tradiției, drobul se prepară pentru masa de Paște, dar acest fel de mâncare poate fi gătit succes și în preajma sărbătorilor de iarnă. De-a lungul anilor, rețetele de drob au avansat destul de mult. Gospodinele prepară drob din carne de miel, pui sau porc. 

Drobul este un preparat tradițional servit în timpul sărbătorii de Paște, dar multe gospodine îl prepară și de Crăciun. Este un aperitiv preparat în principal din organe de miel, precum inimă, ficat și plămâni, tocate fin și amestecate cu ouă, ceapă și verdețuri.

Preparat după o rețetă tradițională sau nu, drobul este aperitivul potrivit pentru orice masă. În plus, o felie de drob are în jur de 80 de calorii. Dacă vreți să încercați pentru Crăciun, astăzi îți propunem o rețetă absolut delicioasă de drob de miel, absolut delicioasă!

Rețeta de drob – pas cu pas

Rețeta tradițională de drob de miel are un secret care face ca preparatul să nu fie unul înecăcios, conform savoriurbane.com. Mai exact, organele folosite pentru a prepara drobul de miel nu sunt fierte, ci călite. Iată rețeta completă:

Ingrediente necesare:

  • 600 g organe de miel
  • 2 legături de ceapa verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 50 ml ulei sare, piper
  • 1 legatură de verdeață (patrunjel, mărar)
  • 1-2 ouă crude
  • 3-4 ouă fierte tari prapure.

Cum se prepară

Organele pentru drobul de miel se taie în cuburi mici. Rinichii și ficatul se pun deoparte. Pentru un drob de miel delicios, organele se călesc în ulei împreună cu ceapa și usturoiul, la foc mediu. Pentru început, ceapa si usturoiul se înăbușesc pentru 3-4 minute, după care se adaugă organele, care se călesc pentru 6-7 minute. Nu se pune sare pentru a nu se întări.

După ce se stinge focul se presară sare și piper după gust. Organele tăiate mărunt se lasă la răcorit o oră, după care se amestecă cu ouăle crude. În forma în care se va pregăti drobul de miel se pune prapurele, după care se toarnă o jumătate din compoziție. Se pun ouăle fierte întregi, după care se adaugă restul de compoziție pregătită pentru drob. Tava se bagă la cuptor. Timpul de coacere pentru drobul de miel este de 45-50 de minute.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: