Fasole cu carne tocată şi ardei iute
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dacă nu folosiţi conserve, spălaţi fasolea, apoi puneţi-o într-un castron şi acoperiţi-o cu apă rece. Lăsaţi-o să se înmoaie peste noapte.
Pune-ţi fasolea într-o oală mare în apă proaspătă, astfel încât boabele să fie complet acoperite.Puneţi capacul şi lăsaţi la fiert la foc mic timp de o oră, pânâ când se înmoaie. Apoi scurgeţi apa. Se adaugă sare după gust.
Dacă folosiţi fasole roşie din conservă, scoateţi fasolea, spălaţi-o într-o strecurătoare mare, apoi scurgeţi-o de apă şi puneţi-o deoparte.
Într-o tigaie mare cu ulei, căliţi ceapa şi carnea tocată până când devin maronii. Adăugaţi fasolea, roşiile, ardeii şi condimentele. Puneţi capacul şi ţineţi tigaia la foc mic aproximativ o oră, adăugând puţină apă, din când în când, ca să nu se prindă. Amestecaţi frecvent, până când compoziţia capătă consistenţa unui sos gros.
Servire:
Se serveşte fierbinte şi se poate orna cu frunze de oregano proaspăt.
Sursa: „Cartea regală de bucate”, Principesa Margareta a României