Secretul pentru cele mai suculente și fragede coaste la air fryer

Este adevărat: poți face coaste la air fryer care se desprind ușor de pe os. Iată cum să faci asta într-un timp foarte scurt.
  • Publicat:
Secretul pentru cele mai suculente și fragede coaste la air fryer
Secretul pentru cele mai suculente și fragede coaste la air fryer

Odată cu venirea verii, sigur tânjești după mirosul coastelor proaspete pe care, află că le poți face chiar și la air fryer, nu doar la cuptor sau pe grătar. Este adevărat: poți face coaste la air fryer care se desprind ușor de pe os. Acest aparat este mult mai ușor de utilizat decât să încerci să gătești ceva pe grătar, afară. Air fryer-ul are și beneficiul unic de a crea o textură crocantă, asemănătoare alimentelor prăjite, menținând în același timp umiditatea în interior. Acest lucru îl face aparatul perfect pentru multe tipuri de carne și te poate ajuta să-ți menți obiectivele de sănătate, deoarece nu necesită utilizarea uleiurilor ca la un prăjitor obișnuit.

Pregătește coastele pentru marinare

Coastele au în mod natural ceea ce se numește membrană, o bucată de țesut pe care o poți găsi pe partea inferioară a coastelor. Ai putea presupune că ar trebui să lași această membrană când gătești coastele, la fel cum ai lăsa pielea când gătești carne, dar membrana se gătește diferit decât pielea. În loc să devină moale sau crocantă, membrana devine elastică atunci când o gătești.

Așadar, îndepărteaz-o înainte de a găti sau condimenta coastele, pentru că acest lucru va ajuta condimentul să pătrundă mai bine în carne și va face coastele mai fragede.

După ce ai îndepărtat-o, se recomandă să tamponezi coastele cu prosoape de hârtie înainte de a aplica condimentele.

Pasul următor, condimentarea

Acum este timpul să condimentezi coastele înainte de a le găti. Poți folosi unul dintre condimentele uscate preferate sau amestecuri de condimente gata cumpărate sau poți crea propriul amestec folosind câteva dintre condimentele pe care le ai în bucătărie.

Pentru un gust intens, lasă coastele condimentate în frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Preîncălzirea air fryer-ului și gătirea coastelor

Un aspect cheie în gătirea coastelor la air fryer este menținerea temperaturii destul de scăzute. Preîncălzește air fryer-ul la 150 de grade Celsius. Această temperatură mai scăzută va ajuta la gătirea coastelor lent și constant, rezultând o carne fragedă. Odată ce air fryer-ul este preîncălzit, plasează coastele în coș cu partea mai cărnoasă în sus.

Gătește coastele la 150 de grade Celsius timp de 30 de minute, apoi crește temperatura la 200 de grade Celsius pentru alte 20-25 de minute.

Pune sosul barbecue

Ultimul pas în gătirea coastelor la air fryer este să adaugi sosul barbecue pentru un plus de aromă. Odată ce coastele sunt gătite și încep să devină crocante la exterior, unge-le cu sosul tău preferat de barbecue. Pune coastele înapoi în air fryer și gătește-le pentru încă 5-10 minute sau până când sosul este caramelizat și coastele sunt frumos glazurate.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc