Tortillas braziliene cu piept de pui la grătar, sos de lămâie verde şi orez brun

Această reţetă de tortilla, uşor de preparat chiar în pauza unui meci, este ideală într-o seară de privit partidele de la Cupa Mondială la fotbal, deoarece nu este nevoie de tacâmuri pentru servire şi lasă o mână liberă pentru sticla de bere.
  • Publicat:
Tortillas braziliene cu piept de pui la grătar, sos de lămâie verde şi orez brun

Această reţetă de tortilla, uşor de preparat chiar în pauza unui meci, este ideală într-o seară de privit partidele de la Cupa Mondială la fotbal, deoarece nu este nevoie de tacâmuri pentru servire şi lasă o mână liberă pentru sticla de bere.

Ingrediente pentru 4 porţii:

100 de grame de orez brun, 4 foi de tortilla, 4 piepţi de pui, 6 căţei de usturoi zdrobiţi, o bucată de 4 cm de ghimbir, dat pe răzătoare, 2 ardei iuţi roşii, o jumătate de lingură de zahăr brun, o ceapă roşie tocată mărunt, sucul de la o lămâie galbenă, sucul de la 4 lămâi verzi, o legătură de pătrunjel, 3 linguri de ulei, o jumătate de linguriţă de boia afumată, 4 linguri de ulei de măsline, sare şi piper, 5 crenguţe de cimbru proaspăt

Mod de preparare:

Puneţi carnea într-o marinată formată din jumătate din cantitatea de usturoi zdrobit, ulei, ghimbir, suc de lămâie, boia, cimbru, sare şi piper – ideal ar fi să stea la marinat peste noapte, dar şi două ore sunt suficiente.

Pentru sos, puneţi într-un blender ardeii iuţi, spălaţi şi curăţaţi de seminţe în prealabil, ceapa roşie, zahărul, sucul de lămâie verde şi pătrunjelul, cu un pic de sare şi piper.

Gătiţi piepţii de pui la grătar timp de 10 – 12 minute, până se pătrund.

Fierbeţi orezul brun în apă cu puţină sare, timp de 15 minute.

Tăiaţi fiecare piept de pui în 4 – 5 felii.

Întindeţi sos de lămâie verde şi ardei iute pe fiecare foaie de tortilla, adăugaţi 2 – 3 linguri de orez, aşezaţi feliile de pui deasupra, asezonaţi cu restul de sos, rulaţi foile şi serviţi imediat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pui cu sos de caise
Pui cu sos de caise
Recomandări: