timp de preparare: 90 de minute, 4 porţii
Ingrediente
creveţi uriaşi – 800g
aluat de patiserie – 250g
pastă de ardei iute – 25 g
ananas la conservă – 250g
busuioc după gust
castraveţi – 2 bucăţi
oţet alb – 25ml
zahăr – 50g
ulei de floarea soarelui – 200ml
Mod de preparare
Se sărează creveţii şi se învelesc in făşii de aluat. Se prăjesc în baie de ulei. Se servesc cu sos dulce-iute făcut în casă. Se taie cuburi ananasul şi se aruncă într-o tigaie cu pasta de ardei iute. Se adaugă sucul din conservă aproape căt să acopere cuburile de ananas şi se lasă la redus. La final, se presară busuioc tocat mărunt peste sos.
Pentru salata de castraveţi se amestecă oţetul cu zahăr şi se toarnă peste castraveţii tăiaţi cuburi mari. Se amestecă împreună cu uleiul de floarea-soarelui. Se servesc creveţii fierbinţi, sosul la temperatura camerei şi castraveţii reci.
O reţetă de Chef Florin Dumitrescu realizată pentru catalogul Deluxe.