Ingrediente: 4 dovlecei, 2 kg de scoici, 2 kg de scoici bivalve, un kg de moluste, un kg de melci de apa sarata, 2 rosii decojite si curatate de seminte, un varf de cutit de curry , o lingura de mustar Dijon, 2 iaurturi naturale, strecurate n 1/2 salata verde, 2 legaturi de patrunjel verde, ulei de masline, piper macinat, sare fina si cristale de sare, Guérande, otet
Mod de preparare: Scoicile se curata sub jet de apa rece. Dovleceii se spala si apoi se taie circular, la 1/3, fara a desprinde de tot partea taiata, pentru a obtine un capac. Se scoate cu o lingura miezul dovleceilor. Se sareaza interiorul acestora si se pun intr-o strecuratoare, lasandu-i sa se scurga timp de 15’. Intre timp, se incalzeste un vas pana ce termocontrolul indica zona de temperatura de fierbere. Se reduce sursa de caldura la minimum, se toarna in vas putin ulei de masline si se pun dovleceii la calit, amestecand timp de 3 minute. Inainte sa-si schimbe culoarea, se toarna apa si se acopera sa fiarba pana cand devin moi. Apoi se scot pe o farfurie.
Se incalzeste un vas ZEPTER pana ce termocontrolul indica zona de temperatura pentru fierbere, se adauga putin ulei de masline, apoi se introduc scoicile incepand cu cele mai mari. Se adauga frunze de patrunjel verde si se acopera cu un capac. Cand toate scoicile s-au deschis, se trec printr-o strecuratoare, iar apa in care au fiert se mai lasa pe foc pana scade la doua treimi. In acest timp, se decojesc scoicile.
Se amesteca mustarul Dijon cu iaurtul, se adauga un varf de cutit de curry, putin otet, sare si piper si se bat cu putin ulei de masline. Se taie rosiile in bucati mici si se toaca patrunjelul. Se taie salata in fasii subtiri. Se amesteca scoicile cu sosul de iaurt intr-un bol, se adauga patrunjelul si rosiile taiate, iar cu toata compozitia rezultata se umplu dovleceii. Se presara pe deasupra piper macinat dupa gust si se aranjeaza salata taiata in jurul acestora. Se servesc cu un vin sec, alb sau roze.