Fileul de somon la cuptor cu ardei copţi roşii, pe pat de spaghetti, este o reţetă mediteraneană delicioasă şi uşor de preparat, ideală atât pentru prânz, cât şi pentru cină.
Ingrediente pentru patru porţii
4 fileuri de somon
2 linguri de suc de lămâie
4 ardei copţi roşii (circa 200 de grame)
100 grame parmezan ras
o lingură amidon
2 linguriţe de ardei iute mărunţit, fără seminţe
un căţel de usturoi, zdrobit
30 grame de coriandru proaspăt
o cană de supă de pui
un pachet (250 de grame) de spaghetti
Mod de preparare:
Într-o tavă de copt cu diametrul de 20 de centimetri, aranjaţi fileurile de somon într-un singur strat şi stropiţi-le cu suc de lămâie. Acoperiţi fileurile cu folie şi introduceţi tava în cuptor, la temperatura de 230 de grade Celsius. Coaceţi fileurile între 12 şi 14 minute, până ce fileurile devin opace, dar suculente la mijloc.
Între timp, pasaţi într-un blender ardeii copţi, parmezanul, amidonul, ardeiul iute şi usturoiul. Adăugaţi coriandru şi supa de pui, apoi omogenizaţi ingredientele la blender.
Turnaţi sosul cu ardei într-o tigaie cu diametrul de 25 de centimetri, daţi în clocot şi reduceţi focul.
Fierbeţi pastele în timp de 7 minute, apoi scurgeţi-le într-o sită.
Adăugaţi sucul de somon din tavă în sosul cu ardei. Amestecaţi trei sferturi din sos cu pastele, aşezaţi pastele cu o lingură pe farfurie, adăugaţi un fileu de somon deasupra şi turnaţi un pic din sosul rămas pe fiecare porţie.
Sursa: Mediafax
Foto: Pinterest