O reţetă delicioasă de păstrăv cu nuci, un mod de preparare uşor şi rapid, perfectă pentru o cină gustoasă şi sănătoasă!
Ingrediente:
Pentru două persoane
2 păstrăvi de 250 gr fiecare
20 gr miez de nucă
Făină
½ pahar cu rom
10 gr unt
Sare
Piper
Mod de preparare
Timp: 20 de minute
Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub jet de apă rece şu uscaţi-l cu hărtie absorbantă de bucătărie. Condimentaţi-l cu sare şi piper în interior, treceţu bucăţile întregi prin făină şi scuturaţi-le uşor, ţinându-le de coadă, pentru a elimina excesul de făină.
Într-o tigaie mare, faceţi spumă untul încins şi prăjiţi păstrăvii, întorcându-i la jumătatea timpului de prăjire, cu o paletă.
Scoate-ţi peştele din unt cu o spumieră şi aşezaţi-l pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă de grăsime, apoi aşezaţi-l pe un platou.
Adăugaţi sosul obţinut prin prăjirea peştelui cu untul rămas şi cu miezul de nucă tocat. Stropiţi cu rom şi lăsaţi-l să se evapore la foc mare. Turnaţi apoi sosul peste peşte şi e gata de servire!