Ingrediente:
4 felii de ton (circa 600 g), 2 lămâi sau lime, 50 g seminţe crude de pin, 100 g rucola, 2 căţei de usturoi, 150 g dovlecei, 500 g tăiţei de casă, 4 linguri ulei de măsline, 50 g susan, sare
Mod de preparare:
Tonul se spală, se usucă pe prosop de hârtie. Apoi se storc lămâile peste carne şi se lasă la marinat. Într-o tigaie se pun dovleceii tăiaţi fin, usturoiul tăiat de asemenea fin.
Se ţin pe foc în apă până când dovleceii sunt buni pentru consum. Se pun la final seminţele de pin şi rucola. Tăiţeii se fierb câteva minute, al dente, apoi îi luaţi de pe foc şi îi stropiţi cu ulei de măsline. Îi amestecaţi cu mix-ul de dovlecel.
Tonul se dă prin sare şi se coace într-o tigaie groasă de teflon. Se ia de pe foc, se unge cu ulei de măsline şi cu susan. Se serveşte cu tăiţei. De asemenea, este un preparat de care nu trebuie să abuzaţi din cauza combinaţiei dintre proteine animale şi glucidele din tăiţeii de casă.