Ingrediente: 2 bucăţi de somon (circa 500 grame), 100 gr migdale crude, 2-3 căţei de usturoi, 5 linguriţe de miere, 5 linguriţe de muştar dulce, 2 pliculeţe de orez alb, sos de soia, hârtie de copt.
Mod de preparare: într-un bol se pun 5 linguriţe de miere şi 5 linguriţe de muştar.
Se pasează 2-3 căţei de usturoi şi se pun în bolul cu miere şi muştar, se amestecă bine şi se adaugă puţină sare. Se taie peştele în bucăţi de aceeaşi grosime. Ungem peştele cu acest sos, îl aşzăm cu pielea în jos pe o tavă peste care am pus hârtia de copt şi punem peste el 100 gr de migdale tăiate pe jumătate. Punem tava 15-20 de minute în cuptorul încins în prelabil la 200 de grade.
Se serveşte cu orez alb al dente, peste care punem sos de soia şi puţină verdeaţă.
Reţetă oferită de Irina Mohora în cadrul emisiunii „Reţetele Fericirii”, difuzată pe TV Paprika