Ingrediente (4 porţii)
Mod de preparare
Tăiaţi file-ul de somon în patru porţii egale. Amestecaţi muştarul cu sosul de soia, uleiul de măsline şi usturoiul într-un castronel. Ungeţi peştele cu jumătate din această compoziţie şi lăsaţi-l să stea vreo 10 minute în acest sos (cealaltă jumătate o păstraţi pentru a o folosi la servire).
Puneţi somonul pe grătarul încins cu pielea în jos pe grătar şi turnaţi sosul în care a stat peste el. După 4-5 minute (în funcţie de grosimea peştelui) întoarceţi bucăţile de somon pe grătar şi lăsaţi-le încă 4-5 minute pe cealalaltă parte.
Când somonul este gata scoateţi-l pe un platou, aşezaţi-l cu pielea în jos şi turnaţi pe el restul de sos. Lăsaţi-l peştele „să se aşeze” câteva minute înainte să-l consumaţi.
Îl puteţi servi cu o salată simplă din roşii cherry, frunze de valeriană şi muguri de pin.
La somon puteţi încerca un vin roze cu arome de fructe de pădure.