Ingrediente:
2 linguri ulei de palmier, o ceapă, o portocală, 2 linguri de sos de roşii, 2 linguri suc de portocale, o rădăcină ghimbir, o linguriţă curry natural, 4 felii mari de ton, 2 linguri ulei de măsline, felii de portocală pentru decor
Mod de preparare:
Într-o tigaie de teflon puneţi uleiul de palmier şi ceapa. Nu vă fie teamă să trageţi ceapa în ulei, pentru că substanţele active din legumă nu se distrug prin această formă de preparare.
Adăugaţi curry, rădăcina de ghimbir tăiată în cuburi mici, sucul de portocale, sucul de roşii. Cumpăraţi felii proaspete de ton, dar nu de dimensiuni mari, sau achiziţionaţi peşti mici, pe care îi preparaţi în întregime.
Feliile de ton se condimentează cu piper şi se pun într-o tigaie groasă de teflon, pe ambele părţi. În tigaie, adăugaţi sare grunjoasă de mare. Tonul se ţine aproximativ 2 minute pe o singură parte.
La final, se toarnă puţin suc de portocale, apoi se pune tonul peste amestecul cu ceapă. Se decorează cu felii de portocale.