Măsline pane cu cașcaval – am auzit de ele răsfoind un meniu al unui restaurant, așa că am vrut neapărat să aflu cum pot fi preparate acasă. Rețeta este foarte simplă, nu ai nevoie de cine știe ce îndemânare sau experiență în bucătărie, plus că se gătesc rapid, deci sunt o variantă grozavă de aperitiv pentru musafirii neașteptați.
Sigur, pot fi ciugulite și ca gustare, între mese, dar pentru cei care țin la siluetă, mare atenție la calorii! O măslină pane de acest tip are vreo 90 de calorii. Și nu te poți opri doar la una! Dacă mai pui și un sos pe lângă, deja poți să-ți iei adio de la dietă…
Din ingredientele de mai jos obții 12 măsline pane cu cașcaval. Dacă ai mulți invitați la masă, dublează sau triplează cantitățile.
Timpul de preparare este de aproximativ 5 minute, cel de gătire de maximum 15 minute. În total, obții delicioasele măsline pane cu cașcaval în doar 20 de minute.
Destul cu calculele, să vedem ingredientele și modul de preparare!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, pornește cuptorul la 205 grade Celsius.
Așază o foaie de copt într-o tavă întinsă și unge-o cu puțin ulei.
Într-un bol, amestecă untul cu cașcavalul dat pe răzătoare, adaugă apoi făina, paprika, sosul Worcestershire, sare și piper. Amestecă bine ingredientele, apoi adaugă apa și frământă bine aluatul cu ambele mâini.
Împăturește fiecare măslină în aluat și formează biluțe uniforme cu palmele. Trece apoi toate „guguloaiele” prin susan și așază-le în tavă.
Lasă măslinele pane cu cașcaval la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Poftă bună!