Mere coapte umplute: arome îmbătătoare într-un desert delicios și sănătos

  • Publicat:
Mere coapte umplute: arome îmbătătoare într-un desert delicios și sănătos

Această rețetă hrănitoare de mere coapte umplute este o excelentă sursă de fibre și poate fi pregătită în 30 de minute! 

Ingrediente mere coapte umplute

  • 6 mere mari
  • 1 cană fulgi de ovăz 
  • ½ cană nuci tocate
  • 2 linguri unt nesărat, topit
  • 2 linguri sirop de arțar
  • ½ cană apă
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță nucșoară
  • ½ linguriță ghimbir

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pulverizează ulei într-o tavă termorezistentă. Scoate cotorul merelor și așază-le în tavă. Într-un castron, combină ovăzul, nucile și condimentele. Adaugă untul topit și siropul de arțar. Amestecă bine. 

Împarte amestecul de ovăz în mod egal în centrul merelor, apăsând umplutura cu o lingură. Toană apa în tavă. Acoperă merele cu folie de aluminiu și lasă-le să se coacă timp de aproximativ 30 de minute, având grijă să le stropești cu apă la fiecare 5-10 minute. Scoate folia de aluminiu și lasă-le să mai stea în cuptor încă 5 minute. Merele vor fi fragede când sunt gătite.

Sugestie de servire: cu iaurt natural gras sau cu iaurt grecesc.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult