Mici din mazăre, suculenți, delicioși, numai buni de pus pe grătar! Sunt perfecți pentru cei care țin post, urmează un regim vegetarian, dar și pentru cei care vor să mai reducă din cantitatea de carne. De altfel, micii tradiționali din carne tocată sunt plini de grăsime și sare, așa că sunt de evitat sau de consumat cu maximă prudență.
Pentru această rețetă de mici din mazăre ai nevoie de mai multe ingrediente de origine vegetală, plus condimente din belșug care să ofere gust amestecului.
Vezi mai jos ingredientele și modul de preparare pentru această rețetă de mici din mazăre.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mazărea și boabele de soia se fierb în vase separate. Se scoate mazărea, iar soia se stoarce de apă. Se mărunțesc apoi mazărea și soia la blender.
Se adaugă fulgii de ovăz mărunțiți, miezul de nucă, ceapa tocată, fulgii de drojdie, condimentele și se amestecă bine.
Se modelează cu palmele umezite și se rumenesc pe ambele părți, în tigaie sau pe grill, 1-2 minute, la foc mare. Se pun apoi pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie pergament și se dau la cuptor pentru 20 de minute. O altă variantă este să-i faci la grătar, pe lemne. Vor ieși delicioși!
Există mai multe variante pentru rețeta de mici vegetarieni. O altă combinație este cea din tofu, soia și tărâțe de psyllium. Important este să adaugi ingredientele care îți plac până obții rețeta pe gustul tău.