Mini pizza cu blat de vinete: deși acestea nu sunt chiar mini-pizze (cu felii de vinete pentru bază), așa arată și sunt ideale pentru petreceri sau pentru o masă ușoară, servite cu o salată verde. Încearcă să găsești vinete rotunde și mari, deoarece acestea îți vor oferi felii de dimensiuni ideale. Dacă ai la îndemână doar vinetele obișnuite, ovale, vei avea nevoie să folosești două.
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Taie vinetele în felii de sub 1 cm grosime, apoi înțeapă-le cu o furculiță și unge-le ușor pe ambele părți cu puțin ulei de măsline.
Aranjează feliile într-un singur strat pe o tavă mare tapetată cu hârtie de copt și coace-le în cuptor timp de 10 minute, întorcându-le la jumătatea timpului pentru o gătire uniformă.
Între timp, încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc mic și prăjește usturoiul timp de un minut, apoi adaugă roșiile, caperele și măslinele cu puțină sare, crește temperatura la foc mediu-mare și călește-le timp de aproximativ 5 minute, până când roșiile s-au înmuiat puțin. Scoate usturoiul și aruncă-l.
Scoate feliile de vinete din cuptor și pune puțin sos de roșii și mozzarella pe fiecare. Coace în continuare timp de 7-8 minute, până când mozzarella s-a topit.
Scoate din cuptor și servește cu o frunză de busuioc deasupra fiecărei felii.
Sursă foto: Shutterstock