Un preparat sățios, low carb, musaca de vinete cu carne tocată de vită! Musacaua aceasta tipic grecească este ca lasagna pentru italieni – la ordinea zilei!
Rețeta tradițională grecească de musaca de vinete cu carne tocată de vită este bogată în sos de roșii și vinete în loc de foi de paste. Plus un topping delicios de sos bechamel. Nu este o rețetă tocmai rapidă, dar așteptarea va merita efortul din plin.
Iată mai jos rețeta, pas cu pas, de musaca de vinete cu carne tocată de vită, aromată cu oregano și acoperită din plin cu sos bechamel.
Feliază vinetele și presară-le cu sare. Lasă-le să „transpire” într-o sită sau pe un tocător 30 de minute (în acest timp poți prepara sosul cu carne și sosul bechamel).
Pune-le pe o tavă cu hârtie pergament și unge-le cu ulei de măsline. Introdu tava la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, la 230-240 de grade Celsius, până încep să capete o nuanță arămie și se înmoaie. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească.
Încălzește uleiul într-un wok încăpător la foc mare, apoi adaugă ceapa tocată și usturoiul. Sotează 2 minute, apoi adaugă carnea tocată și lasă pe foc mediu până își schimbă culoarea. Adaugă vinul roșu și mai lasă pe foc până se evaporă alcoolul.
Adaugă restul de ingrediente, amestecă, adu la fierbere, apoi redu focul și lasă să fiarbă totul încă 15-20 de minute sau până când obții un sos gros.
Topește untul într-o cratiță pe foc mediu. Adaugă făina și gătește timp de 1 minut, amestecând încontinuu. Adaugă treptat laptele și lasă pe foc 3-5 minute sau până se îngroașă sosul. Ai grijă să amesteci tot timpul. La sfârșit, ia cratița de pe foc și adaugă parmezanul, nucșoara, vegeta și piperul. Lasă să se răcească 5 minute, apoi adaugă oul întreg și gălbenușul și amestecă bine. Acoperă cratița cu un capac.
https://www.csid.ro/dieta-sport/retete-culinare/galuste-cu-prune-gomboti-un-desert-pe-care-trebuie-sa-il-incerci-vezi-reteta-pas-cu-pas-19848572/
Setează temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius.
Pune jumătate din cantitatea de vinete într-o tavă de copt înaltă, pătrată, rotundă sau dreptunghiulară, apoi toarnă toată umplutura cu sos de carne. Pune deasupra restul de vinete, apoi toarnă sosul bechamel și presară pesmetul panko.
Lasă la copt 30-40 de minute sau până capătă o crustă maro-aurie. Lasă să se răcească 10 minute înainte de servire. Poftă bună!
Sursa rețetă: recipetineats.com